Nextra prodá svůj bezdrátový internet firmě WIA

19.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 19. června (ČTK) - Společnost Nextra Czech Republic prodá na konci června službu bezdrátového připojení k internetu společnosti WIA. Připojení v nelicencovaných pásmech 2,4 a 5,7 GHz využívá asi 150 klientů Nextry, kteří jí přinášejí jen asi 2,5 procenta z celkových tržeb, uvedla firma. Prodejní cenu nesdělila.

"Do budoucna máme v úmyslu zaměřit se v datových službách na širokopásmové služby založené na principu vysokorychlostního internetu xDSL by Telenor," vysvětlil generální ředitel Nextry v ČR Richard Daubner. Změny nemají mít dopad na kvalitu poskytovaných služeb.

Nextra v tuzemsku poskytuje internetové a komunikační služby pro podniky i domácnosti. Nabízí komunikační služby na bázi IP protokolu, jako je připojení k internetu, hostování serverů a aplikací v datových centrech, řešení pro zabezpečení firemních dat, telekomunikační služby a budování virtuálních privátních sítí.

V roce 2003 se sloučila česká a slovenská pobočka Nextry a zároveň přešly od mateřské Nextry pod norskou centrálu skupiny Telenor.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK