KTP Quantum má věřitelský výbor nominovaný Janem Kalvodou

21.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


HRADEC KRÁLOVÉ 21. června (ČTK) - Věřitelský výbor zkrachovalého obchodníka s cennými papíry KTP Quantum obsadili lidé a subjekty nominované advokátem a bývalým politikem Janem Kalvodou, který zastupuje přes 13.000 věřitelů úpadce. Kalvoda při volbě věřitelského výboru v Hradci Králové disponoval pohledávkami, které představovaly 85 procent pohledávek věřitelů přítomných při hlasování. Celkem v konkurzu požaduje téměř 24.000 věřitelů částku 5,79 miliardy korun.

Do pětičlenného věřitelského výboru Kalvoda za své klienty nominoval jen dva zástupce, a to Ladislavu Jindřichovou a Jaroslava Hudce. "Rozhodli jsme se pro zdrženlivost, pro bezproblémové pokračování konkurzu," zdůvodnil Kalvoda fakt, že svými lidmi neobsadil celý výbor.

Do věřitelského výboru Kalvoda dále navrhl a prosadil Garanční fond obchodníků s cennými papíry, Hutnickou zaměstnaneckou pojišťovnu a společnost Léčebné lázně Jáchymov. Garanční fond tak je ve věřitelském výboru přesto, že má svoji přihlášenou pohledávku ve výši 1,8 miliardy korun několika věřiteli, včetně Kalvody, popřenou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK