Vláda souhlasila s koncepcí účasti na veletrzích a výstavách

07.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. července (ČTK) - České podniky, které se rozhodnout prezentovat své výrobky a služby na zahraničních veletrzích a výstavách, by se měly v budoucnu dočkat kvalitnějších služeb státu. Novou koncepci oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách, kterou vypracovalo ministerstvo průmyslu a obchodu, vzala na vědomí vláda. Novináře o tom informovala mluvčí kabinetu Lucie Orgoníková.

Materiál má podle MPO pomoci při vytvoření kvalitního systému služeb státu v oblasti obchodní politiky a podpory exportu. Ta by se měla více zaměřit na vývoz do zemí mimo Evropskou unii, kam nyní směřuje podstatná část českého exportu.

"Hlavním cílem je zajistit synergický efekt všech subjektů, které jsou v proexportní politice aktivní," stojí ve zprávě MPO.

Své síly od přípravy až po vyhodnocení veletržních akcí by tak MPO mělo spojit s českými zastupitelskými úřady, agenturami CzechTrade a CzechInvest, Hospodářskou komorou, Svazem průmyslu a dopravy, odborovými svazy i asociacemi a řediteli českých oficiálních účastí.

"Tím bude dosaženo vytvoření kvalitního systému služeb státu pro exportéry, který povede ke zvyšování konkurenceschopnosti českých výrobků a služeb na zahraničních trzích," uvedlo MPO.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK