Americké akcie dopoledne rostly díky výsledkovým předpovědím

11.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 11. července (ČTK) - Americké akcie dopoledne rostly díky optimismu investorů před přicházející vlnou výsledkových zpráv za druhé čtvrtletí. Akciovým indexům pomohl v růstu také pokles cen ropy, který podnikům snižuje náklady na energie a zlepšuje jim výsledky hospodaření.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času stoupl o 0,7 procenta na 10.519,8 bodu. Index technologických titulů Nasdaq v poledne, tedy v 18:00 SELČ, posílil téměř o procento na 2133 bodů. Mezi společnostmi, které v tomto týdnu zveřejní výsledkové zprávy za čtvrtletí, jsou například PepsiCo, Apple Computer a General Electric.

"Lidé jsou v pohledu na přicházející výsledky trochu pozitivnější," uvedl Adam Tracy, šéf akciových obchodů ze společnosti Thomas Weisel Partners. "Docela dobře si vedly technologické a polovodičové firmy," dodal.

Investiční banka Goldman Sachs zvýšila rating čipovému výrobci Maxim Integrated Products. Emise společnosti dostala ohodnocení, že si vede lépe než ostatní firmy ve stejné části trhu, když její předchozí známka říkala, že je podnik v souladu s průměrem.

Akcie filmového studia DreamWorks Animation SKG v jednu chvíli spadly téměř o 14 procent poté, co firma varovala před ztrátou za druhé letošní čtvrtletí. DreamWorks také oznámila, že federální regulátoři vyšetřují obchodování s jejími cennými papíry, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK