Platební karta Maestro nahrazuje ve Venezuele potravinové stravenky

15.08.2005 | , Mastercard
Tiskové zprávy


Venezuelská úvěrová banka (Venezuelan Bank of Credit) a TEBCA (organizace pro podporu elektronických transakcí v Caracasu), která odpovídá za správu, řízení a rozdělování finančních prostředků v rámci venezuelského programu potravinových stravenek pro zaměstnance, si vybraly Maestro jako preferovanou platební kartu pro elektronické převody.

Nový program s názvem Bonus Maestro bude alternativou k dosud běžně používaným papírovým potravinovým stravenkám, poskytovaným podle venezuelského zákona o stravování zaměstnanců. Podle tohoto zákona mají pracovníci, kteří vydělávají méně než jednu třetinu minimální mzdy, nárok na finanční dávku určenou na nákup potravin.

Spuštění programu Bonus Maestro ve Venezuele je významným milníkem v úsilí proniknout s platebními kartami do nových segmentů,“ uvedl Jose Ramil, generální ředitel společnosti MasterCard pro Venezuelu. „Používání bezpečné a pohodlné platební karty, jakou je Maestro, přinese výhody jak zaměstnancům, tak i zaměstnavatelům a obchodníkům,“ dodal Ramil.

Mezi výhody programu Bonus Maestro pro zaměstnance patří okamžitá možnost využití finančních prostředků a vysoká bezpečnost a efektivita používání této platební karty   ve Venezuele je více než 81 150 obchodů s potravinami, které přijímají platební karty Maestro. Zaměstnanci si navíc mohou zjistit stav svého účtu on-line nebo na bezplatném telefonickém čísle TEBCA.

Nahrazení distribuce papírových kupónů převody přes elektronické účty prostřednictvím on line služby TEBCA Online sníží zaměstnavatelům provozní náklady a usnadní manipulaci s finančními prostředky,“ doplnil Ramil. Program Bonus Maestro v současné době využívá již tisícovka venezuelských společností.

Program Bonus Maestro přináší výhody i obchodníkům, jelikož svým zákazníkům mohou nabídnout další možný způsob platby. Obchodníkům jsou nákupy realizované těmito kartami ihned propláceny, a tak se jim snižují administrativní náklady a zjednodušuje se celý proces proplácení.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy