Významné transakce pro český kapitálový trh

26.09.2005 | , WOOD & Company
Tiskové zprávy


Firma WOOD & Company tento týden úspěšně uzavřela významné transakce, které mají historický význam jak pro naši společnost, tak pro celý kapitálový trh.

Během těchto transakcí došlo k přemístění kapitálu ve výši 38 miliard korun.

Výkup akcií Českého Telecomu v hodnotě přibližně 27 miliard korun
První transakcí bylo ukončení odkupu akcií Českého Telecomu pro firmu Telefónica S.A. v hodnotě 27 miliard korun při ceně 456 korun za akcii, což činní 37,5 % z volně obchodovatelných akcií. Jednalo se o největší výkup akcií od drobných akcionářů v historii českého kapitálového trhu.

Blokový obchod akcií Zentiva v hodnotě 6.5 miliardy korun
Druhou transakcí firma prodala prostřednictvím blokových obchodů akcie firmy Zentiva v celkové hodnotě 6,5 miliard korun při ceně 1040 korun za akcii, což činní 16,3% z celkového počtu akcií. Opět se jedná se o největší blokový obchod v historii českého akciového trhu.

Prodej akcií společnosti Zentiva v hodnotě 4.6 miliardy korun
Zároveň Wood & Company působila dne 20.9.2005 jako spolumanažer při následovném prodeji dalších 12% akcií společnosti Zentiva v hodnotě 4,6 miliardy korun portfoliovým investorům.

Je sice pouhou náhodou, že se tyto obchody uzavřely právě tento týden a jsme hrdi, že tyto obchody zprostředkovala společnost Wood & Company. Doufáme,  že tyto obchody přispějí k prestiži českého kapitálového trhu“ říká partner společnosti Vladimír Jaroš.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy