OMV do převzetí čerpacích stanic Aral investuje až 120 mil. Kč

06.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. října (ČTK) - Rakouská společnost OMV, která dnes oznámila koupi sítě čerpacích stanic Aral v České republice, chystá do jejich převzetí investovat tři až čtyři miliony eur (zhruba až 120 milionů Kč). Na dotaz ČTK to na mimořádné tiskové konferenci řekl zástupce generálního ředitele OMV AG Gerhard Roiss. K převzetí čerpacích stanic a přejmenování na OMV má podle něj dojít během šesti měsíců.

Rakouská společnost převezme 70 pump Aralu a celkem tak bude mít 216 čerpacích stanic. Stane se tak největší zahraniční sítí v tuzemsku a úplnou jedničkou podle objemu prodeje.

Nejvíce pump, zhruba tři stovky, má v republice síť Benzina ze skupiny Unipetrol. Ta také dříve potvrdila, že se o koupi sítě Aralu uchází. Dalšími zájemci údajně byly společnosti Shell, Agip a konsorcium Slovnaft/MOL.

Prodej všech svých čerpacích stanic v České republice Aral oznámil na konci ledna. Vlastník firmy, britský ropný koncern BP, dospěl k závěru, že provoz stanic Aralu na českém trhu není v souladu se strategií firmy. Aral nyní na trhu zaujímá zhruba desetiprocentní podíl.

OMV je jednou z největších ropných skupin ve střední a východní Evropě. Její tržby činí téměř deset miliard eur ročně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK