MF podá trestní oznámení na firmy, které se zaštiťují jeho jménem

17.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. října (ČTK) - Ministerstvo financí podá trestní oznámení na firmy, které se zaštiťují jeho jménem při svém podnikání v oblasti stavebního spoření. Jde o společnosti Broker Consulting, ZFP Akademie a Eurocapital Czechia, informoval mluvčí ministerstva Marek Zeman. Vyjádření firem zatím není k dispozici.

"V posledních dnech ministerstvo financí obdrželo informace od několika občanů, které kontaktovaly firmy vydávající se za společnosti, které spolupracují s ministerstvem financí a nabízejí poradenství v oblasti stavebního spoření," uvedl.

Firmy údajně nabízejí rady, jak získat více peněz ze státního příspěvku na stavební spoření. MF však žádnou společnost, která nabízí finanční produkty nebo poradenskou činnost přes stavební spoření, nepodporuje. Nemůže jít ani o zaměstnance ministerstva, zdůraznil mluvčí. "Doporučuji na podobné nabídky nereagovat a už vůbec s takovou firmou nejednat," řekl již na začátku října Zeman.

Ministerstvo financí zároveň vyzvalo občany občany, kteří se s takovým podvodným jednáním setkají, aby to oznámili na telefonní číslo 257 042 722 nebo 257 042 719 či e-mail informace@mfcr.cz.

U starých smluv uzavřených do konce roku 2003 vyplácí stát klientům stavebních spořitelen na státní podpoře 25 procent z vložené částky, nejvýše však 4500 korun ročně. Od loňského roku se podmínky zpřísnily. Klient dostává 15 procent a nejvýše 3000 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK