Měsíční podíly na sledovanosti Primy jsou díky VyVoleným rekordní

17.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. října (ČTK) - Prima dosáhla v září rekordních podílů na sledovanosti v hlavním čase i té celodenní. V prime time mezi 19:00 až 23:00 byl podíl Primy 30,7 procenta, podíl na celodenní sledovanosti činil 27,7 procenta. V prime time Prima za Novou zaostala o 4,4 bodu, vyplývá z pravidelné měsíční zprávy o sledovanosti ATO-Mediaresearch.

"Výrazný nárůst podílu na trhu, který Prima zaznamenala souběžně s příchodem VyVolených, se promítnul na průměrných výsledcích za září 2005," uvádí Prima v tiskové zprávě k výsledkům za měsíc září.

Prima si v hlavním večerním čase oproti srpnu polepšila o 6,1 procentního bodu. Naopak Nova zaznamenala ztrátu 7,9 bodu a její podíl byl 35,1; to je letošní a zřejmě i historické minimum. Je to například méně, než Nova zaznamenala letos v květnu, kdy se konalo mistrovství světa v hokeji, na kterém triumfovali čeští hokejisté. Podíl Novy v prime time byl tehdy 40,4 procenta, což bylo dosavadní letošní minimum.

V prime time si polepšila i ČT1, a to o 1,7 bodu, a její podíl byl 22,5 procenta. ČT2 si pohoršila o dvě desetiny bodu na 6,9 procenta.

Co se týče podílu na celodenní sledovanosti, Prima si polepšila o pět procentních bodů na 27,7 procenta. Podíl se zvýšil i ČT1, a to o čtyři desetiny bodu na 21,5 procenta. Nova zaznamenala pokles o 4,5 bodu a sledovalo ji v průměru 37 dospělých z každé stovky před obrazovkami. To je rovněž letošní a zřejmě i historické minimum. ČT2 si pohoršila o osm desetin bodu na 7,5 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK