Sazka zapsána jako vlastník pozemků v okolí víceúčelové haly

17.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. října (ČTK) - Loterijní společnost Sazka vyřešila vlastnické vztahy k pozemkům v lokalitě Zelený ostrov, jejíž součástí jsou i pozemky, na kterých stojí víceúčelová hala Sazka Arena. "Ode dne 17. října 2005 je Sazka, a.s., zapsána Katastrálním úřadem pro hlavní město Prahu, Katastrálním pracovištěm Praha, jako vlastník pozemků ve výše uvedené lokalitě," informoval tiskový mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Pozemky v Libni a Vysočanech byly předmětem sporu Sazky s firmou Quonex Real. Quonex se v minulosti se Sazkou nedohodl na odprodeji pozemků po bývalé ČKD Lokomotivka a zablokoval tak rozvoj okolí haly. Nedávno však Sazka záležitosti s pozemky vyřešila. "S Quonex Real byla podepsána dohoda o narovnání," řekl Zikmund před čtyřmi měsíci týdeníku Euro. Financování odkupu pozemků pro Sazku podle Eura zajistila společnost Penta.

Parcely mají celkovou rozlohu přibližně 170.000 metrů čtverečních, z toho pozemky pod Sazka Arenou 35.000 metrů čtverečních.

Na parcelách po bývalé ČKD Lokomotivka by kromě Sazka Areny podle původních plánů měly vyrůst například hotel, kongresové centrum a multimediální scéna. Další výstavbu komerčně-zábavního centra s názvem Zelený ostrov však brzdily právě spory o pozemky.

"V současné době probíhají jednání s tuzemskými i zahraničními investory a developery, kteří mají zájem na těchto pozemcích s vyřešeným územním rozhodnutím a infrastrukturou podnikat," uvedl dnes Zikmund.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK