Firma Refco vyhlásila bankrot, prodá základní divizi

18.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 18. října (ČTK) - Americká makléřská společnost Refco se v noci na dnešek podle očekávání přihlásila pod bankrotovou ochranu před věřiteli. Firma zároveň uzavřela dohodu o prodeji své základní divize termínového obchodování skupině investorů v čele s fondem rizikového kapitálu J.C. Flowers & Co.

Refco uvedla, že se v pondělí uchýlila do bankrotového režimu v rámci dohody s investory. Mezi nimi jsou kromě J. C. Flowers firmy Enstar Group, Silver Point Capital, MatlinPatterson Global Advisers a Texas Pacific Group.

Refco je největším americkým specializovaným zprostředkovatelem obchodů s komoditami a termínovými kontrakty. V poslední době upadla do finančních problémů a musela odvolat svého šéfa Phillipa Bennetta, který jí přes vlastní firmu dlužil 430 milionů dolarů. Akcie Refco minulý týden spadly o zhruba 70 procent a firmě odcházejí klienti i zaměstnanci.

Refco v rámci dohody s investory dostane opci na udržení až 20 procent prodávaných aktivit. Definitivní dohoda má být uzavřena v nejbližší době, firma však upozornila, že to stoprocentně jisté není.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK