Slovensko už prý není ve hře o investici Hankook

18.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ 18. října (zpravodaj ČTK) - Slovensko vypadlo z boje o investici jihokorejského výrobce pneumatik Hankook Tire, který chce ve střední Evropě postavit nový závod za 500 milionů eur (necelých 20 miliard slovenských korun). Ve hře zůstávají okolní země, přičemž největší šance má prý Maďarsko, píše internetové vydání maďarského deníku Világgazdaság.

"Stoupají šance, že si Hankook pro svoji investici za půl miliardy eur vybere Maďarsko. S jihokorejským výrobcem pneumatik vedl tajná jednání ministr hospodářství János Kóka," napsal Világgazdaság.

Korejci by podle maďarského listu měli oznámit konečné rozhodnutí o investici v listopadu. Výroba v novém podniku, který zaměstná 1600 pracovníků, by měla začít začátkem roku 2007.

Hankook si již v květnu zvolil jihoslovenské Levice za předběžné místo svého závodu. Jeho výstavba se měla vázat na chystanou továrnu automobilky Kia Motors u Žiliny. Společnost ale v červenci zrušila Slovensku exkluzivitu na jednání o investici poté, co ji vláda odmítla schválit požadované investiční pobídky v objemu přes čtyři miliardy korun. O projektu firma následně jednala také s okolními zeměmi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK