HN: Sazka chce zvýšit svůj podíl na trhu kurzových sázek

21.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. října (ČTK) - Společnost Sazka chce postupně investovat do modernizace svých on-line terminálů několik miliard korun. Chce tak zvýšit svůj podíl na kurzových sázkách a konkurovat kancelářím Tipsport a Fortuna. Ty nyní ovládají asi čtyři pětiny desetimiliardového trhu, napsaly Hospodářské noviny.

"Konverze on-line systému není jednorázová, bude se splácet v horizontu deseti, patnácti let," uvedl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Nové terminály do tisíce sběren, kde je dnes možné sázet na výsledky sportovních utkání, dodá a instaluje firma G-Tech Czech Republic.

Po modernizaci budou moci sázkaři vybírat z většího počtu událostí. Nové terminály umožní i kombinované a systémové sázky, zlepší se i možnosti v číselných loteriích. Sazka zároveň chce rozšířit doplňkové služby, tedy dobíjení karet mobilních telefonů, i o placení složenek nebo dobíjení elektronických peněženek pro bezpečné internetové obchodování.

Impulzem pro změnu byl propad tržeb Sazky z kurzových sázek z miliardy korun v roce 2003 na loňských 650 milionů. Kurzové sázení nyní tvoří desetinu z loterijních příjmů společnosti. Už pro příští rok Sazka očekává zdvojnásobení tohoto podílu.

Záměr Sazky může ohrozit vedoucí postavení sázkových kanceláří Tipsport a Fortuna, jimž také loni klesly tržby. Tipsport ohlásil pokles loňských tržeb o tři procenta na 5,5 miliardy korun, Fortuně se tržby snížily o 12 procent na tři miliardy. Obě společnosti navíc začíná dohánět firma Chance, která uvádí tržby dvě miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK