MTG získala od ÚOHS souhlas s koupí televize Prima

01.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


STOCKHOLM 1. listopadu (ČTK) - Český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil koupi 50 procent akcií GES Media Holding, vlastníka televize Prima, švédskou firmou MTG Broadcasting. Informovala o tom švédská společnost.

Švédové se dohodli s GES Media, že zaplatí za polovinu akcií Primy 96 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun). "MTG nyní tuto transakci dokončila a výsledky těchto operací zahrne do svých účtů od 1. listopadu 2005," sdělila švédská firma podle agentury Reuters. Předmětem transakce jsou vedle GES Media Holdingu i jeho čtyři dceřiné firmy FTV Prima, TV Produkce, TV Prima Support a Regio Media.

Z hlediska situace na českém mediálním trhu by výsledkem transakce mělo být podle odborníků posílení pozice TV Prima na domácím televizním trhu a oslabení prvenství Novy. MTG podle médií soupeřila o Primu s největší evropskou vysílací společností RTL Group a mediálním konglomerátem News Corp magnáta Ruperta Murdocha.

MTG je aktivní na televizních a rozhlasových trzích ve více než 30 zemích světa, především ve Skandinávii a Pobaltí. Prima měla loni na českém trhu podíl na sledovanosti 21,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK