Burza těží z hospodaření podniků, ale obchodní aktivita slábne

01.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 1. listopadu (ČTK) - Pražská burza se opět ocitla pod vlivem hospodářských výsledků, které v pondělí zveřejnily největší české podniky. Spolu s rostoucími zisky index PX 50 zpevnil v 11:15 o 0,52 procenta na 1388,5 bodu. Užší index PX-D si polepšil o 0,65 procenta na 3471,4 bodu, oznámila burza. Obchodní aktivita však proti pondělní seanci slábne kvůli svátkům na vybraných zahraničních trzích.

Nejziskovějším titulem na trhu jsou dopoledne akcie společnosti ČEZ, které přidaly 1,19 procenta na téměř 660 korun. Akcie českého energetického giganta těží i z prohlášení investičních bank Goldman Sachs a Morgan Stanley. Goldman Sachs zvedla cílovou úroveň kurzu ČEZ o rovných 100 korun na 825 korun. Potvrdila, že od akcií firmy čeká i nadále nadprůměrný výkon v porovnání s celým trhem. Morgan Stanley uvedla, že možná zvýší cílovou hodnotu ČEZ o 40 korun na 745 Kč.

"Na 3500 Kč se znovu vrací akcie KB a převažující nákupní zájem je patrný i u akcií Philip Morris ČR. Na místě naopak přešlapuje Český Telecom, když pozitivní vliv oznámených kvartálních výsledků kompenzuje snížení ratingového výhledu od Standard&Poor's," dodal Vladimír Vávra ze společnosti Patria Direct.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK