Koruna dopoledne oslabila o šest haléřů na 29,35 Kč/EUR

04.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 4. listopadu (ČTK) - Česká měna vůči euru oslabila o šest haléřů a před 11:00 stála na 29,35 Kč/EUR. K dolaru koruna proti otevírací hodnotě posílila o tři haléře na 24,54 Kč/USD. Při srovnání se čtvrtečním závěrem je to však propad o devět haléřů. Řekl to Tomáš Vlk z Patria Online.

Na domácím trhu se dnes nečekají žádné důležité informace. Vliv ale zejména na eurodolarový trh může mít odpolední zpráva o nezaměstnanosti a počtu nových pracovních míst v USA, uvedl Vlk. Koruna k euru ráno nejprve posílila; otvírala na 29,29 Kč/EUR, což byla nejsilnější hodnota za poslední měsíc a půl, dodal. Dopoledne však hlavně pod vlivem regionu mírně oslabila.

Ve čtvrtek koruna posílila zhruba o 20 haléřů na na 29,34 Kč/EUR. Důvodem ale nebyl pohyb dolaru či vliv regionu, které za změnami kurzu často stojí. Podle analytika České spořitelny Davida Navrátila se trh už nejspíš připravuje na pondělní zveřejnění aktuálních údajů o českém zahraničním obchodu, které budou podle expertů velmi dobré.

Pokud se naplní naše odhady a zářijová bilance zahraničního obchodu bude v přebytku přibližně deseti miliard korun, může si koruna příští týden připsat další zisky, uvedl Jan Vejmělek z Komerční banky.

Ekonomka Next Finance uvedla, že koruna podle ní může prudce posílit i dnes. "Koruna se může posunout až na 29,00 Kč/EUR," uvedla. Příští týden by se mohla dostat i pod tuto hranici.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK