Tisk: Yahoo a Google spustí nové služby pro mobilní telefony

07.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 7. listopadu (ČTK) - Přední internetové společnosti Yahoo a Google spustí nové bezdrátové služby, díky kterým budou moci majitelé mobilních telefonů využívat podobné funkce, jaké nabízí osobní počítače. Napsal to list Wall Street Journal.

Nové služby budou dalším krokem v přeměně mobilních telefonů z telekomunikačních zařízení na minipočítače, které lze kromě běžných telefonních hovorů využít rovněž pro elektronickou poštu, surfování po internetu, stahování hudby a sledování televize.

Společnost Google podle listu ode dneška umožní majitelům některých typů mobilních telefonů bezdrátový přístup k satelitním mapám, jež nabízí internetová služba Google Maps. Firma Yahoo pak hodlá brzy představit nový mobilní telefon, který uživatelům umožní lepší spolupráci s internetem.

Nový telefon bude firma prodávat prostřednictvím společného podniku s mobilním operátorem SBC Communications. Přístroj bude sloužit rovněž jako MP3 přehrávač a digitální fotoaparát a bude mít vyměnitelnou paměťovou kartu, píše agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK