Tendr na rekonstrukci Motola prý vyhrál Metrostav

08.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 8. listopadu (ČTK) - Dětskou část Fakultní nemocnice Motol bude rekonstruovat sdružení firem kolem společnosti Metrostav. Jeho dalšími účastníky jsou Unistav Brno a Železniční stavitelství Brno. Zpravodajskému serveru Euro Online to potvrdil důvěryhodný zdroj. O vítězi soutěže podle něj rozhodla 1. listopadu dvanáctičlenná výběrová komise.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Jana Kocová odmítla serveru informaci o výsledku tendru potvrdit. Rozhodnutí výběrové komise podle ní musí nejdříve obdržet účastníci výběrového řízení. Se stejným vysvětlením se k věci odmítl vyjádřit ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík.

Sdružení kolem Metrostavu podle serveru nabídlo cenu 893,5 milionu korun, sdružení Skanska, které skončilo na druhém místě, 892,5 milionu. Třetí účastník tendru, sdružení Hochtief, soutěžil s cenou 872,1 milionu a sdružení Strabag, čtvrté v pořadí, s cenou 908,5 milionu korun. Při soutěži záleželo na více kritériích. Cena měla při hodnocení nabídek jen třicetiprocentní váhu.

Zakázka je součástí projektu na odstraňování havarijní situace v dětské části motolské fakultní nemocnice. Vláda na něj loni uvolnila z rozpočtu 1,069 miliardy korun. Opravy poté zbrzdily administrativní průtahy na ministerstvech zdravotnictví a financí. Výběrová komise nakonec rozhodovala natřikrát, první zasedání se konalo v srpnu.

Podle serveru bude zatím rekonstruována pouze jedna budova dětského areálu v Motole. Celková rekonstrukce dětské části motolské nemocnice si vyžádá několik miliard korun. O způsobu financování ale vláda zatím nerozhodla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK