V RM-Systému změnilo majitele 41 procent akcií Setuzy

09.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 9. listopadu (ČTK) - Takřka 41 procent akciové emise potravinářské společnosti Setuza změnilo majitele při středečním obchodování v mimoburzovním RM-Systému. Celkem se převedlo 470.079 akcií za 111,4 milionu korun, oznámil ve výsledcích RM- Systém.

Největší balík čítající přes 441.000 akcií byl převeden při ceně 229,4 koruny za kus, u dalších dvou menších převodů pak byla oznámena cena 355 korun za kus. Tržní kurz akcií Setuzy přitom činil 500 korun.

Významnou změnu akcionářů v Setuze v úterý naznačil ministr zemědělství Petr Zgarba, podle jehož vyjádření Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) musí brzy předvést 38,3 procenta akcií Setuzy na společnost Český olej, kterou zastupuje podnikatel Tomáš Pitr.

Transakce podle informací médií vyplývá ze smlouvy, kterou podepsal loni na jaře za PGRLF bývalý ministr zemědělství Jaroslav Palas. PGRLF podle dřívějšího vyjádření MZe stále jedná s Českým olejem, který je majoritním akcionářem Setuzy, o možnostech společného postupu při řešení pohledávky České konsolidační agentury za Setuzou a budoucnosti akcií v držení PGRLF. Jednání mají skončit v pátek.

Díky Setuze vzrostly celkové obchody s cennými papíry v RM- Systému na vysoce nadprůměrných 117,9 milionu korun po minulé hodnotě 13 milionů korun. Ceny akcií dnes v průměru podruhé v řadě klesly, index třiceti předních emisí PK 30 ztratil 0,54 procenta na 2278,1 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK