HN: Dálnice D47 má další potíže, nejsou vykoupeny všechny pozemky

10.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. listopadu (ČTK) - Pro severomoravskou dálnici D47 z Lipníka nad Bečvou stále nejsou vykoupeny všechny pozemky. Kvůli tomu chybí i stavební povolení na některé části patnáctikilometrového úseku z Lipníka nad Bečvou do Bělotína. Povolení už měla být k dispozici v březnu, informují Hospodářské noviny.

"Pracujeme na některých objektech, nikoli však na celé trase. Chybí stavební povolení," potvrdil HN mluvčí firmy Skanska CZ Ondřej Šuch. Skanska stojí v čele konsorcia, které loni vyhrálo soutěž na tuto zakázku.

Ministerstvo dopravy slíbilo, že celá dálnice bude uvedena do provozu v roce 2008. Pokud se nepodaří získat stavební povolení na zmíněný úsek do konce roku, zpozdí to otevření celé dálnice, píšou HN.

V říjnu navíc chybělo územní rozhodnutí pro šestikilometrový úsek dálnice z Bohumína k polské hranici. V trase budoucí dálnice navíc leží chráněné krajinné území, a proto se čeká na vyjádření ministerstva životního prostředí.

Největší problém představuje příprava trasy a výkup pozemků. Zejména v Ostravě se protahuje jednání s majiteli pozemků a zajišťování náhradního bydlení pro lidi, jejichž domy stojí na trase stavby. O kolik se jaký úsek zpozdí nebo urychlí, upřesní Ředitelství silnic a dálnic v pátek, uvedly HN.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK