Vítězem soutěže o firmu Refco se stala makléřská společnost Man

10.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 10. listopadu (ČTK) - Vítězem soutěže o převzetí aktiv zkrachovalé americké finanční společnosti Refco se stala makléřská firma Man Financial, která je součástí britské investiční skupiny Man Group. Oznámila to mluvčí společnosti Refco. Dodala, že firma ve čtvrtek požádá konkurzní soud o schválení nabídky společnosti Man.

Firma Refco obdržela pět návrhů na převzetí. Podrobnosti o nabídce společnosti Man mluvčí neposkytla, píše agentura Reuters.

Bývalý největší nezávislý obchodník s komoditami v USA Refco byl nucen v říjnu vyhlásit bankrot, když se ukázalo, že jeho ředitel Phillip Bennett manipuloval s účty firmy ve snaze zatajit, že on sám podniku dluží vysokou částku. Bennett byl krátce předtím obviněn ze zpronevěry a Refco nedokázalo zabránit odlivu klientů ani zaměstnanců.

Refco bylo až donedávna soukromým podnikem a jeho akcie se začaly na veřejných trzích obchodovat až letos v létě. Bennett ale při úpisu akcií zatajil, že má vůči firmě dluh přibližně 430 milionů dolarů (asi 10,6 miliardy Kč), takže Refco vypadalo před investory finančně silnější a zdravější.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK