V pondělí chce začít vysílat kabelová TV pro mladé Fun 1

10.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. listopadu (ČTK) - V kabelových a satelitních sítích chce v pondělí začít vysílat nová televizní stanice určená pro mladé Fun 1. Svůj program chce ve výrazné míře založit na komunikaci s diváky za pomoci mobilních telefonů a zejména sms zpráv. Lidé tak budou mít možnost například ovlivňovat podobu programu či se účastnit chatů.

"V pondělí začneme vysílat v kabelové síti Karneval," řekl Radomír Kaňok, ředitel společnosti Sat Plus, která vlastní na vysílání licenci. V budoucnu chce pak stanice spustit provoz i v dalších sítích. Od začátku budeme vysílat 24 hodin denně, podotkl. Licenci pro kabelové a satelitní vysílání získal Sat Plus loni v květnu, a to na 12 let.

Podle Kaňoka by měla mít televize "interaktivní" podobu a mladí lidé by mohli prostřednictvím obrazovky a sms zpráv chatovat, seznamovat se, ovlivňovat pořadí hitparád a podobně. Dále hodlá stanice nabídnout mimo jiné také filmové, hudební či lifestylové magazíny a záznamy koncertů.

Na mladší publikum budou zaměřeny i hudební styly, které chce televize nabízet, zejména nejrůznější odnože taneční scény. Souběžně firma odstartuje provoz rádia Fun 1.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK