Pražská burza dnes oslabila o dalších 0,4 procenta

10.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. listopadu (ČTK) - Na akciovém trhu pražské burzy dnes třetím dnem v řadě převládali prodejci. Půdu pod nohama ztrácely víceméně všechny obchodované akcie, nejvíce společnosti Český Telecom a Unipetrol. Hlavní index PX 50 si pohoršil o 0,4 procenta na 1410,5 bodu a užší index PX-D o čtvrt procenta na 3555,2 bodu, shrnula burza.

"Prakticky všechny tituly nejlikvidnějšího segmentu burzy SPAD, s výjimkou Erste Bank, se pohybovaly ve větších či menších záporných stavech. Hlubšímu propadu zabránili investoři až v posledních minutách, kdy výraznými nákupy zvrátili nepříznivé hodnoty," uvedl Radomír Vach z makléřské firmy Cyrrus.

Akcie Českého Telecomu poklesly o 1,35 procenta na 490,8 koruny, což bylo více než dvoutýdenní minimum. Petrochemický holding Unipetrol, u něhož trh vyčkává na pondělní oznámení hospodářských výsledků za devět měsíců, odepsal 1,1 procenta na 242 korun. Výrobce léčiv Zentiva ztratil jedno procento na 1084 korun.

Jednou z mála výjimek na trhu byla rakouská Erste Bank s cenovým přírůstkem 0,84 procenta na 1320 korun. Burza zprostředkovala obchody s akciemi za nadále podprůměrných 3,2 miliardy korun po středeční hodnotě 2,8 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK