VW jmenoval novým personálním šéfem Horsta Neumanna z divize Audi

11.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


FRANKFURT 11. listopadu (ČTK) - Největší evropská automobilka Volkswagen jmenovala svým novým personálním šéfem Horsta Neumanna. Ten dosud řídil lidské zdroje v divizi pro výrobu luxusních vozů Audi. Oznámila to podle agentury Reuters firma. Neumann nahradí Petera Hartze, který v srpnu společnost opustil v souvislosti s úplatkářským skandálem.

Hartze začalo minulý měsíc kvůli podezření ze zpronevěry vyšetřovat státní zastupitelství v Braunschweigu. Analýza dřívějších Hartzových svědeckých výpovědí totiž přinesla důvodné domněnky, že někdejší personální šéf Volkswagenu věděl o podvodech při platbách provizí a diet v koncernu a buďto je schválil, nebo podporoval.

Skandály ve Volkswagenu začaly u bývalého personálního ředitele české divize Škoda Auto Helmutha Schustera a jeho kolegy Klause-Joachima Gebauera. Ty německé státní zastupitelství vyšetřuje kvůli podezření ze zpronevěry a podvodu.

Společnost Volkswagen minulý týden oznámila, že ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk o polovinu na 586 milionů eur ze 391 milionů eur před rokem. Zisk však zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na 717 milionů eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK