Lego bude mít u Prahy evropské distribuční centrum

16.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. listopadu (ČTK) - Společnost Lego Group, která patří mezi největší výrobce dětských hraček na světě, sloučí své distribuční aktivity v Evropě do jediného distribučního centra v Jirnech u Prahy. Zajištění provozu tohoto centra, jehož plný provoz by měl být zahájen v roce 2007, Lego svěřilo logistické firmě DHL Solutions. Distribuční centrum v Jirnech bude mít plochu 56.000 metrů čtverečních a zaměstná zhruba 200 pracovníků. Informovalo o tom vedení české pobočky společnosti DHL.

"Jsme přesvědčeni, že centralizace našich distribučních aktivit do distribučního centra DHL Solutions Jirny pro nás bude velkým přínosem. Zlepšení logistických operací upevní vedoucí postavení naší značky," uvedl Egil Moller Nielsen ze společnosti LEGO Group. Nové distribuční centrum v Jirnech má podle něj zásobovat zákazníky společnosti Lego v Evropě a dalších částech světa s výjimkou Severní Ameriky.

Do poloviny letošního prosince by měl centrální sklad pro Lego mít k dispozici 28.000 metrů čtverečních skladové plochy. Příští rok by se plocha distribučního centra měla zdvojnásobit na 56.000 metrů čtverečních. Lego by poté mělo využívat 51.000 metrů čtverečních.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK