Makro odmítá, že by SZPI našla v jeho prodejně hlodavce

18.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 18. listopadu (ČTK) - Firma Makro Cash & Carry ČR odmítá, že by kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce našla v její prodejně v Čestlicích u Prahy hlodavce. Reagovala tak na čtvrteční informace TV Nova, podle nichž inspekce našla ve skladech hlodavce a myší trus. "Jak vyplývá ze sdělení kontrolorů i z protokolu SZPI, nebyla v Makru zjištěna přítomnost žádných živých škůdců," sdělil ČTK mediální zástupce firmy Radim Kovács.

Inspekce při kontrole 2. listopadu našla v prostorách příjmu zboží dva kusy ohlodaných brambor a malé množství myšího trusu, uvedl Kovács. Vše podle něj nasvědčuje tomu, že brambory byly znehodnoceny už u dodavatele a v tomto stavu se s malým množstvím trusu dostaly na paletě do Makra. Tomu odpovídají i nařízení SZPI, protože byl nařízen úklid a dezinfekce, nikoli deratizace, dodal.

Uvedl také, že podle dostupných informací nezahájila inspekce s Makrem správní řízení. "Byla provedena kontrola se zaměřením na výskyt živočišných škůdců (hlodavci, hmyz, ptactvo) ve všech prostorách. Nebyly zjištěny nedostatky," citoval z protokolu o výsledku kontroly SZPI.

Zástupkyně inspekce Daniela Kolejková Nově řekla, že SZPI zkontrolovala Makro na základě opakovaných stížností spotřebitelů. Vzhledem k tomu, že přítomnost hlodavců zjistila jenom ve skladech, nenařídila prodejnu uzavřít jako v případě Hypernovy v Jindřichově Hradci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK