Koruna stagnuje na 29,34 Kč/EUR, k dolaru posílila o šest haléřů

21.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. listopadu (ČTK) - Koruna vůči euru stagnuje na úrovni 29,34 Kč/EUR. Proti pátečnímu závěru je o haléř slabší. Vůči dolaru česká měna od rána posílila o šest haléřů. Krátce před 11:00 stál kurz na 24,82 Kč/USD, což je proti pátečnímu závěru posílení o 20 haléřů, řekl Tomáš Vlk z Patria Online.

V pátek koruna k euru nepatrně posílila, pomohl jí zejména vývoj okolních středoevropských měn, uvedla ekonomka Next Finance Markéta Šichtařová.

Dnes se na trhu nečekají žádné události, které by mohly korunu negativně ovlivnit. "Předpokládáme stagnaci až mírné posilování k euru. Zásadní vliv nebude mít ani očekávaný projev (prezidenta Evropské centrální banky) Jeana-Clauda Tricheta před Evropským parlamentem," dodala.

Ve čtvrtek bude zasedat bankovní rada České národní banky. "Čekáme s osmdesátiprocentní pravděpodobností stabilitu sazeb," uvedl ekonom České spořitelny Viktor Kotlán. "Koruna je silnější než v prognóze ČNB, cena ropy je nižší a guvernér naznačil, že žádné rychlé utahování není na programu," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK