Zájem o nákup vozů ovlivňuje sezóna i cena benzinu

21.11.2005 | , Santander Consumer
Tiskové zprávy


Společnost CCB Finance profinancovala v průběhu prvních deseti měsíců letošního roku nákup motorových vozidel ve výši téměř 2,5 miliardy korun. Porovnání letošního vývoje poptávky po financování nákupu dopravní techniky s údaji z uplynulých let přitom ukazuje, že rok 2005 je v některých ohledech výjimečný.

„Letos se například nepotvrdilo, že by letní měsíce patřily z hlediska autobusinessu ke slabším– zájem o naše finanční produkty určené k nákupu automobilů byl nadprůměrný a v červnu, červenci i srpnu jsme financovali nákupy v hodnotě vždy přesahující čtvrt miliardy,“ říká k dosavadním výsledkům společnosti CCB Finance její obchodní ředitel  Ing. Marek Mucha. „Ve srovnání s jinými roky jsme zaznamenali slabší zájem o nákup vozů v podzimních měsících. To může být také důsledek výrazného růstu cen pohonných hmot v tomto období. Předpokládáme, že řada klientů rozhodnutí o koupi vozu odložila a poptávka adekvátně naroste na konci prvního čtvrtletí roku 2006,“ dodává Ing. Mucha.

Nejsilnějším měsícem pro CCB Finance byl letos jednoznačně duben, kdy společnost poskytla svým klientům na nákup motorových vozidel přes 340 milionů Kč, tedy o 53 % více, než v dubnu 2004.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy