Nový bezplatný deník Ringieru vyjde příští pondělí

22.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. listopadu (ČTK) - První číslo nového bezplatného deníku společnosti Ringier vyjde v pondělí 28. listopadu. Zpočátku bude list určený pouze pro Prahu a okolí, řekl Pavel Kočiš z agentury zastupující vydavatelství. Bližší informace k novému titulu podá Ringier na tiskové konferenci v den vydání prvního čísla. Deník se stane konkurencí bezplatnému deníku Metro, který nyní vychází v Praze a ve středních Čechách.

Podle dřívějších informací Ringieru bude zřejmě nový deník zaměřen na mladší čtenáře a vycházet by měl od pondělí do pátku; plánovaný náklad firma odhaduje na čtvrt milionu výtisků.

Jediný bezplatným deníkem v Praze a okolí je deník Metro, který patří pod švédskou skupinu MTG; MTG je mimo jiné od konce září polovičním vlastníkem skupiny kolem televize Prima. Každé vydání Metra četlo podle průzkumu čtenosti Media projekt společností GfK a Median od dubna do září v průměru 158.000 čtenářů, což je o 2000 lidí méně než v období od ledna do června. Průměrný náklad deníku Metro Kancelář ověřování nákladu ABC ČR ani Media projekt neuvádí.

Ringier před nedávnem přišel s novým týdeníkem nazvaným Nedělní Sport. Společnost vydává především deníky Blesk a Sport, týdeníky Reflex či ABC, titul Nedělní Blesk a další.

Zhruba před měsícem se na trhu deníků objevil nový titul Šíp, který vznikl přeměnou regionálního Večerníku Praha na celostátní list. Zpravodajský deník s bulvárními prvky vydává vydavatelství Vltava-Labe-Press.

Na jaře by se měl na trhu podle dřívějších informací objevit také další nový deník, který připravuje vydavatel Sebastian Pawlowski. Jeho společnost Mediacop nyní vydává zpravodajské časopisy Týden a Instinkt a týdeník Nedělní svět, Pawlowského firma Ebika pak na trh před rokem pustila bulvárně laděný nedělník Aha!, letos v srpnu pak sesterský Aha! Sport.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK