ČSOB již potřetí za sebou získala prestižní ocenění pro nejlepší banku poskytující devizové služby v ČR

29.11.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Stejně jako v předchozích dvou letech se podle hodnocení magazínu Global Finance umístila ČSOB na prvním místě pro rok 2006 v oblasti směnných operací v České republice. Potvrdila tak své vedoucí postavení v této oblasti.

„Z ceny máme velkou radost. Jde o již několikáté mezinárodní ocenění, které svědčí o jednom – kvalita našich služeb a práce našich bankéřů jsou na světové úrovni,“ prohlásil Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB. Banka se tak trvale ocitá ve společnosti světových gigantů jako je Citigroup v USA, Deutsche Bank v Německu, či BNP Paribas ve Francii.
 „V ČSOB si uvědomujeme, že většina podnikatelů či menších firem nemá čas sledovat aktuální vývoj devizových trhů, ani veškeré souvislosti. Proto jim tyto informace nabízíme v rámci našich dealingových pracovišť, které jsou rozmístěny také v regionech. Vyškolení specialisté dokáží každému podnikateli ukázat cesty, jak v této oblasti ušetřit a  jak se zajistit proti výkyvům směnného kurzu“ doplňuje Aleš Pospíšil, ředitel bankovnictví ČSOB pro malé a střední podniky. Objem devizových transakcí realizovaných pro klienty meziročně narostl o dalších 15 %. Služby dealingových pracovišť ČSOB tedy již využívá více než 7000 středních a malých firem či podnikatelů.
Důležitým doplňkem směnných operací jsou zahraniční platby. I zde je nabídka ČSOB unikátní. ČSOB zvýhodňuje přeshraniční „euro“ platby a také automatizované platby a tím přispívá k rozvoji malých a středních podniků a podporuje jejich exportní aktivity. Klienti se velice rychle naučili těchto výhod využívat a tak poměr automatizovaných plateb stoupl z původních 21,3 % v červnu 2004 na současných 39,5 %. Obdobný vývoj je i u přeshraničních „euro plateb“ (15,7 % oproti 25,9 % u vyšlých plateb a 22,9 % a 39,4 % u došlých plateb). Zde se dá navíc očekávat velký skok na počátku roku 2006, kdy se hranice pro přeshraniční „euro“ platby zvýší na 50.000 EUR.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy