V tendru na vydávání telefonních seznamů je Telecom a Mediaservis

06.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. prosince (ČTK) - Do výběrového řízení na vydavatele jednotného telefonního seznamu a provozování informačních linek se přihlásily firmy Český Telecom a Mediaservis. Oznámil to Český telekomunikační úřad, který tendr vypsal. Vybrat vítěze chce úřad do 21. prosince.

Telecom se tendru účastní s firmou Mediatel, se kterou dosud při vydávání Zlatých stránek spolupracoval, a se společnostmi Eurotel a TPI ze skupiny Telefónica.

Telefonní seznamy by měly obsahovat čísla všech ostatních operátorů, včetně mobilních čísel. Podle informací je však mezi mobilními uživateli o zveřejnění čísla minimální zájem a z 11 milionů čísel jsou jich v seznamu jen desítky tisíc.

Český telekomunikační úřad chce vydavatele seznamů a provozovatele infolinek vybrat do 21. prosince. Vypsat tendr mu ukládá nový telekomunikační zákon. Úřad chce buď vybrat jednoho poskytovatele pro obě služby, nebo dvě různé firmy pro každou zvlášť. Od výběru si slibuje snížení nákladů na poskytování služeb.

Nový vydavatel telefonních seznamů by měl zajistit jejich vydávání v tištěné podobě pro každý region minimálně jednou ročně a zároveň k nim zajistit dálkový přístup, například na internetu. Distribuci by měl zahájit do půl roku od rozhodnutí ČTÚ.

Telecom poskytuje informační služby přes 30 let a telefonní seznamy vydává více než 20 let. S Mediatelem spolupracuje od roku 1992. Mobilní operátor Eurotel je dceřinou firmou Českého Telecomu a TPI Group vydává telefonní seznamy v rámci skupiny Telefónica.

Mediaservis konkuruje České poště v doručování reklamních zásilek. Vedle toho firma nabízí telemarketingové služby. Firma ročně doručí přes 180 milionů adresných zásilek po celé ČR a zpracuje 1,8 milionu telefonních hovorů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK