Soud zakázal Czech On Line srovnávací reklamu s Telecomem

06.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. prosince (ČTK) - Společnost Czech On Line nesmí používat reklamní slogany, které srovnávají její služby s nabídkou Českého Telecomu. Rozhodl o tom městský soud v Praze v předběžném opatření s tím, že reklama klame zákazníky. Potvrdil to mluvčí Telecomu Martin Žabka. Czech On Line podle mluvčí Stanislavy Beyerové předběžné rozhodnutí soudu obdržela a nyní jej studují její právníci. Více jej nekomentovala.

Firma v reklamě tvrdila, že za stejnou cenu dostane zákazník dvojnásobnou rychlost, což podle Telecomu není pravda. Dále porovnávala svoji cenu se závazkem na dva roky s cenou pro klienta Telecomu bez jakéhokoliv závazku, či tvrdila, že zákazník po přechodu k ní již nebude nic platit Telecomu. Přitom stále bude muset mít od Telecomu linku a za tu platit.

"Po společnosti Czech On Line budeme požadovat adekvátní omluvu. Pokud se nedohodneme, obrátíme se s žalobou opět na soud," řekl Žabka.

Napadení reklamní kampaně konkurenta u soudu není v poslední době u telekomunikačních firem nijak neobvyklé. Minulý měsíc například soud na návrh společnosti T-Mobile dvakrát zakázal používat Eurotelu v jeho reklamní kampani zavádějící slogan o volání zdarma na dva roky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK