Výbuch přerušil v Ostravě dodávky elektřiny a tepla; bez zranění

06.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


OSTRAVA 6. prosince (ČTK) - Exploze měřícího transformátoru proudu v elektrárně v Ostravě-Třebovicích způsobila odpoledne přerušení dodávky elektřiny a tepla v Ostravě a okolních přilehlých obcích. Při výbuchu nebyl nikdo zraněn, jeho příčina se stále vyšetřuje, řekl mluvčí společnosti Dalkia Česká republika Milan Wagner.

"Na zhruba deset minut došlo k výpadku dodávky elektřiny pro některé části Ostravy," podotkl Wagner. Dodal, že kvůli explozi navíc byla porušena další rozvodna, což způsobilo přerušení dodávek elektřiny také v přilehlých obcích Ostravy a okrajových částech města. "Tato porucha způsobila rovněž přerušení dodávek elektřiny pro provoz městských tramvají," uvedl Wagner. Dodal, že obě rozvodny jsou již v provozu a dodávky elektřiny jsou obnoveny.

Exploze navíc v elektrorozvodnách způsobila přerušení výroby tepla. "V tuto chvíli je výroba tepla již plně obnovena, stejně jako dodávka horké vody. Bude trvat zhruba dvě hodiny než dojde k úplnému obnovení tepelného komfortu," podotkl Wagner.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK