Euro: GTS Central Europe kupuje Nextru a Telenor Networks

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. prosince (ČTK) - Společnost GTS Central Europe, jejíž součástí je i česká firma GTS Novera, se dohodla s norským telekomunikačním gigantem Telenor na koupi společností Nextra Czech Republic, Nextra Slovakia, a české i slovenské firmy Telenor Networks. Uvedl to dnes server Euro OnLine s tím, že nový vlastník, společnost GTS Central Europe, byl dnes představen zaměstnancům koupených firem jako nový majitel.

Proces prodeje českých a slovenských společností Nextra, resp. Telenor Networks, začal zhruba v polovině letošního září. Hloubková kontrola účetnictví proběhla v prodávaných firmách na přelomu října a listopadu, 25.listopadu pak byla uzávěrka závazných nabídek na koupi firem.

Kromě GTS projevila o firmy Nextra a Telenor Network zájem řada firem. Patřily mezi ně česká pobočka Tiscali, společnost eTel, britský telekomunikační gigant Vodafone, konsorcium finančních investorů z Norska a belgicko-nizozemský alternativní operátor Scarlet. Zájem měla i společnost Contactel, tu však nakonec minulý týden koupila právě GTS.

GTS Central Europe je skupinou alternativních poskytovatelů telekomunikačních služeb působících v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Kromě toho GTS CE poskytuje služby klientům na Ukrajině, v Litvě, Slovinsku, Bulharsku, Chorvatsku a Srbsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK