Akcie ČEZ a Telecomu v RM-Systému přidaly přes pět procent

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. prosince (ČTK) - Akcie elektrárenské společnosti ČEZ a operátora Český Telecom ve středu v mimoburzovním RM-Systému zpevnily o více než pět procent a největší měrou se zasloužily o výrazný růst celého trhu. Podle indexu PK 30 činil denní cenový vzestup 3,99 procenta na 2291,32 bodu, uvedl RM-Systém.

Obchodování bylo na rozdíl od předešlých mdlých dnů i mnohem živější. Majitele změnily cenné papíry za letos nadprůměrných 34,6 milionu korun v porovnání s úterním objemem 5,2 milionu korun.

Akcie ČEZ vyrostly o 5,7 procenta na 694,8 koruny a napravily tak úterní náhlý propad. Kurz Telecomu zpevnil o 5,14 procenta na 522 korun. U obou firem se objevily nové informace. Česká spořitelna zvýšila ocenění akcií ČEZ na rekordních 873 korun, u Telecomu je podle makléřů po vyjádřeních finančního ředitele mnohem větší šance na výplatu vysoké dividendy.

V největším objemu se obchodovala stavební společnost SSŽ, která si díky přímým obchodům připsala kontrakty za 26,9 milionu korun. Převody se uskutečnily většinou při ceně 4106 korun, což bylo asi 60 korun pod tržním kurzem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK