Americké akcie před polednem spíše klesaly

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 7. prosince (ČTK) - Akcie na newyorské Wall Street se ve středu vyvíjely oběma směry, před polednem ale mírně převážil pokles nad růstem. Na trhu přetrvávají obavy z nárůstu inflace a z vyšších úrokových sazeb. Klesly proto především akcie finančních společností.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času klesl o 0,1 procenta na 10.848,6 bodu. Index trhu Nasdaq se snížil o 0,3 procenta na 2254,2 bodu.

Vydavatel kreditních karet a podnik služeb v cestovním ruchu American Express Co. oslabil o 0,7 procenta na 51,16 dolaru. Emise Citigroup Inc. se snížila o 0,6 procenta na 48,61 dolaru.

Průmyslový konglomerát ITT Industries Inc. klesl o 5,5 procenta na 101,13 dolaru poté, co mu Prudential Equity Group snížila rating. Odvolala se přitom na zpomalení růstu odvětví v příštím roce. Zvýšily se například průmyslový konglomerát 3M Co. či automobilka Ford Motor Co.

"Trh sleduje ekonomiku, ceny ropy a známky inflace," uvedl šéf akciových obchodů ve společnosti Stephens Inc. "Celkově trh vypadá jako trochu unavený," dodal s tím, že obchodníci čekají na další pohyb akciových indexů, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK