Škodu Klatovy opouštějí desítky lidí, čeká ji likvidace

10.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PLZEŇ 10. prosince (ČTK) - Škodu Klatovy, která měla ještě koncem listopadu 260 zaměstnanců, opouštějí desítky lidí. Pražská firma Golondrina, která převzala podnik v září, ale dosud za něj nezaplatila, jim dluží tři výplaty. Správce konkurzní podstaty Škody Klatovy odstoupil od prodejní smlouvy a zahájil likvidaci podniku. Píše to Mladá fronta Dnes v regionální příloze.

"Rozhodl o tom včera věřitelský výbor. Zahájím likvidační konkurz a majetek Škodovky se začne rozprodávat. S lidmi budeme ukončovat pracovní poměr," uvedl správce konkurzní podstaty Jan Klíma. Zástupce investora Josef Vavřík věří, že peníze dorazí příští týden. "Teď ale nevíme kde jsou," dodal.

Vstup Golondriny do Klatov měla financovat skupina Petro Funds Group of Companies se sídlem v Dubaji. Ta však peníze nedodala. Její zástupci tvrdí, že nedošly kvůli bezpečnostní politice státu. ADS Kredit, zástupce této skupiny v Česku, tedy zajistil nový úvěr od sesterské společnosti petrofondů na Slovensku a zavázal se, že zaplatí v tomto týdnu. To se však nestalo, proto v pátek správce od smlouvy odstoupil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK