Losování MS ve fotbale zvedlo provoz v mobilních sítích

10.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. prosince (ČTK) - Páteční večerní losování základních skupin mistrovství světa ve fotbale, které se příští rok uskuteční v Německu, zvedlo provoz v mobilních sítích. Televizní show zvýšila počet poslaných zpráv SMS až o 15 procent ve srovnání s minulým pátkem. Vyplývá to ze sdělení operátorů.

"Páteční večer byl opravdu výjimečný. Počet hovorů v naší síti vzrostl ve srovnání s minulým pátečním večerem o 12 procent a počet SMS zpráv dokonce o 15 procent," uvedl mluvčí společnosti Eurotel Pavel Kaidl. Statistiky ale ovlivnil i poslední duel reality show Vyvolení. Ve srovnání s pátkem 25. listopadu, kdy se duel Vyvolených neuskutečnil, vzrostl počet SMS zpráv dokonce o 24 procent.

Na losování fotbalového mistrovství světa vydělali všichni operátoři. Oskar Vodafone zaznamenal 12procentní nárůst poslaných SMS zpráv ve srovnání s minulým pátkem. "Dá se to připsat na vrub losování mistrovství světa," řekl mluvčí firmy Oskar Vodafone Jakub Hrabovský. T-Mobile mezi 21:00 a 23:00 zaznamenal zvýšení provozu zhruba o 13 procent, uvedl mluvčí Jiří Hájek a upozornil, že statistiky nezahrnují duel Vyvolených. Jde pouze o zprávy zaslané z mobilního telefonu na další mobilní telefon.

Češi se v základní skupině MS ve fotbale utkají s Itálií, Ghanou a USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK