Karneval nabídne na přelomu roku digitální televizi a volání

12.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. prosince (ČTK) - Druhá největší tuzemská kabelová firma Karneval chce ještě do konce roku ve vybraných městech na severu Čech nabízet digitální televizi a na začátku příštího roku i telefonování. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Karneval tak nabídne jako první velký operátor na trhu tzv. Triple Play, tedy internet, televizi a telefonování z jedné zásuvky a na jednom účtu.

"Zákazníci současným odběrem vícero služeb ušetří stovky korun měsíčně," uvedl generální ředitel Robert Gardner.

Největší kabelová firma na trhu UPC chystá podle neoficiálních informací telefonování na konec prvního čtvrtletí. Mluvčí František Malina to však odmítl komentovat. "UPC nezávodí, rozhodující je pro nás kvalita," uvedl s tím, že rozhodnutí by mělo padnout v nejbližší době. Český Telecom zase v příštím roce chystá televizi přes telefonní linky.

Podle Gardnera firma pro digitální televizi připravila speciální programové balíčky, které do domácností přinesou nové kanály, obrazovou kvalitu srovnatelnou s DVD a možnost flexibilního výběru žánrových programů. Po uvedení DigiTV ve vybraných částech sítě bude služba postupně dále rozšířena do všech oblastí. Telefonování firma nabídne během prvního čtvrtletí. Hovorné v síti Karnevalu má být zdarma.

Karneval má dohromady 270.000 zákazníků. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karneval Media se vyšplhal na 500.000. Majoritním vlastníkem je investiční společnost EMP Europe. Minoritním akcionářem je Baring Communications Equity Emerging Europe. Podle dostupných informací je společnost na prodej.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK