Zóna v Nošovicích možná bude, zemědělci a kraj nalezli kompromis

14.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


OSTRAVA 14. prosince (ČTK) - Moravskoslezský kraj možná bude moci automobilce Hyundai pro její závod nabídnout zónu v Nošovicích, kterou firma preferuje. Nalezl totiž kompromis se zemědělským družstvem, jehož nesouhlas s uvolněním pozemků komplikuje přípravu zóny. Dohoda je podmíněna souhlasem zbylých šesti nebo sedmi vlastníků nemovitostí v uvažované zóně s prodejem do tohoto pátku, řekli po jednání šéf družstva Jiří Vícha a hejtman Evžen Tošenovský. V pondělí přitom kraj oznámil, že přípravu zóny kvůli problémům s pozemky zastavuje.

Uvedl, že vyčerpal všechny prostředky, jak přesvědčit všechny vlastníky nemovitostí v obci, aby své pozemky prodali. Aby o investici firmy Hyundai v hodnotě 35 miliard až 40 miliard korun, která by měla do regionu přinést 3000 míst, nepřišel, chtěl urychlit přípravu zóny v Mošnově.

Podle hejtmana se po dnešním jednání s družstevníky může vrátit nošovická zóna zpět do hry. "O tom se ale rozhodne v pátek ve 13:00 na další schůzce," zdůraznil. Do té doby nechtějí jak kraj, tak zemědělci podávat další informace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK