V čele Oskara Vodafone nahradí Stephensovou Grahame Maher

14.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 14. prosince (ČTK) - Novým generálním ředitelem nejmenšího tuzemského mobilního operátora Oskar Vodafone bude od poloviny února dosavadní šéf Vodafonu Švédsko Grahame Maher (47). Nahradí Karlu Stephensovou, která ve stejné době z čela firmy odchází do rodné Kanady. Firma to oznámila v tiskové zprávě. Personální změny souvisejí s přechodem Oskara od kanadské TIW do skupiny Vodafone v polovině letošního roku.

Maher před svým působením v Evropě zastával funkci generálního ředitele Vodafonu na Novém Zélandu a poté v Austrálii.

Nejlépe placená tuzemská manažerka Stephensová řídí provoz Oskara od poloviny roku 2002. Do svého odchodu by měla pokračovat v integraci operátora do globální struktury Vodafonu. Přechod na značku Vodafone firmu zřejmě čeká v prvním čtvrtletí příštího roku.

Vodafone získal téměř 100 procent Oskara letos v červnu od kanadské TIW. Za firmu spolu s podílem v její rumunské sesterské společnosti MobiFon Vodafone zaplatil 3,5 miliardy dolarů.

Oskar nedávno překonal hranici dvou milionů zákazníků. Konkurenční Eurotel a T-Mobile mají více než dvojnásobek. Celkem je na trhu kolem 11 milionů aktivních mobilních čísel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK