Podnikatelský inkubátor v Nymburku by se měl otevřít v srpnu 2007

14.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NYMBURK 14. prosince (ČTK) - Dlouho připravovaný podnikatelský inkubátor, který má vzniknout v severní průmyslové zóně v Nymburku, by se měl otevřít zhruba v srpnu 2007. Příslušná komise již doporučila ministerstvu průmyslu a obchodu schválit žádost města o dotaci na projekt z evropského programu Prosperita ve výši téměř 55 milionů. Město proto tento týden zveřejnilo předběžný průzkum potenciálních zájemců o účast v projektu. Měl by za zvýhodněných podmínek umožnit rozjezd především začínajícím malým a středním firmám, informuje radnice na svých internetových stránkách.

Projekt počítá s výstavbou budovy, jež poskytne na tři roky kvalitní zázemí za výhodné ceny především začínajícím firmám a podnikatelům. Cílem projektu je nejen pomoci rozjet jejich podnikání, ale také posílit spolupráci těchto výrobců s vysokými školami a výzkumnými organizacemi. V zázemí pro podnikatele budou například dílny, laboratoře nebo kanceláře. Zároveň budou moci využít cenově zvýhodněných poradenských a vzdělávacích služeb, poskytovaných partnery projektu.

Kapacita plánovaného objektu s odhadovanými náklady kolem 80 milionů korun je přibližně 40 podnikatelských subjektů, které budou platit zvýhodněné nájemné.

Zastupitelé města až napotřetí rozhodli, že devět milionů korun z městského rozpočtu na příští rok, jež byly podmínkou pro schválení žádosti, uvolní. Dali si ovšem podmínku, že před podpisem konečné smlouvy dostanou do ruky informace o obsazenosti. Radnice proto začala zjišťovat zájem podnikatelů o projekt a zveřejnila na internetu také předpokládané slevy na nájemném i podrobnosti o vybavenosti objektu a technickém zázemí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK