Nabídka na volném trhu RM-Systému se v pátek rozšíří o šest akcií

15.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 15. prosince (ČTK) - Mimoburzovní RM-Systém od pátku rozšíří počet obchodovaných akcií na volném trhu o dalších šest společností. Budou to Severočeská armaturka, Tamda, Veba, textilní závody, ŽS Brno, Pliva-Lachema a Léčebné lázně Mariánské Lázně. Celkem tak budou investoři na tomto trhu moci obchodovat již dvacet emisí, řekl ředitel RM-Systému pro strategii a marketing Jiří Vodička.

Uvedené akcie vybral RM-Systém zejména s ohledem na širokou vlastnickou strukturu a tím rozptýlenost akcií mezi drobnými akcionáři, a také na základě značného hospodářského významu v oblasti jejich podnikatelských aktivit. Volný trh spustil RM- Systém na základě poptávky drobných investorů v srpnu. Akcie lze umístit na rozdíl od oficiálních trhů i bez souhlasu emitenta. Firmy ale nemají povinnost zveřejňovat průběžné výsledky hospodaření a další závažné údaje.

Za čtyři měsíce byly na volném trhu uzavřeny obchody zhruba za 200 milionů korun, což překonalo očekávání. Nejaktivnějšími tituly jsou Mittal Steel, Vítkovice a Třinecké železárny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK