Telefonní seznamy budou dál vydávat Český Telecom a Mediatel

21.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. prosince (ČTK) - Jednotné telefonní seznamy bude i nadále vydávat Český Telecom spolu se společností Mediatel. Rozhodl o tom Český telekomunikační úřad na základě výsledku výběrového řízení, sdělil Český Telecom. Tendru se účastnila ještě firma Mediaservis.

Staronový vydavatel telefonních seznamů má zajistit jejich vydávání v tištěné podobě pro každý region minimálně jednou ročně a zároveň k nim zajistit dálkový přístup, například na internetu. Distribuci by měl zahájit do půl roku od rozhodnutí ČTÚ.

Vedle Telecomu a Mediatelu se budouo na zakázce podílet i Eurotel a společnost TPI Group, která se obdobnými službami zabývá v rámci skupiny Telefónica, kam Telecom a Eurotel od poloviny roku patří.

"Nová pravidla zákazníkům přinesou řadu zlepšení od možnosti zveřejnit zdarma svou e-mailovou adresu nebo například pseudonym, až po pohodlnější doručování telefonních seznamů postiženým spoluobčanům," uvedl výkonný ředitel pro služby obsahu Michal Žilka.

"Budeme společně usilovat o to, aby telefonní seznamy v co nejkratším termínu obsahovaly telefonní čísla všech ostatních operátorů, včetně mobilních čísel. Telefonní seznamy budou nyní také nově dostávat účastníci alternativních i mobilních operátorů," uvedl marketingový ředitel Mediatelu Luboš Čipera. Podle informací ČTK je však mezi mobilními uživateli o zveřejnění čísla minimální zájem a z 11 milionů čísel jsou jich v seznamu jen desítky tisíc.

Telecom bude vedle toho dál provozovat infolinku o telefonních číslech. Firma dnes oznámila, že službu na čísle 1180 zlevňuje o čtvrtinu na 4,76 koruny za minutu. Měsíčně linka vyřídí 1,5 milionu dotazů.

Telecom poskytuje informační služby přes 30 let a telefonní seznamy vydává více než 20 let. S Mediatelem spolupracuje od roku 1992. Mediatel dosud vydal 48,7 milionu výtisků Zlatých stránek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK