Nejvíce diváků na Vánoce vidělo oslavy 40 let kariéry Vondráčkové

27.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. prosince (ČTK) - Ani pohádka, ani romanticky laděný celovečerní film, ale velká revue na oslavu 40 let kariéry zpěvačky Heleny Vondráčkové v showbusinessu se stal o letošních Vánocích nejsledovanějším pořadem mimo zpravodajství. Pondělní pořad na Nově nazvaný Holka od červené řeky zhlédlo 2,46 milionu dospělých diváků, vyplývá z výsledků peoplemetrového měření ATO- Mediaresearch, které zveřejnil server Novinky.cz.

Přímo na Štědrý den měla největší diváckou kulisu pohádka na ČT1 Království potoků, kterou si nenechalo ujít 1,98 milionu dospělých. Jen o 40.000 diváků méně sledovalo na Nově vánoční evergreen Tři oříšky pro Popelku, třetí byl film Krásná pokojská, který na Nově vidělo 1,87 milionu diváků.

Na první svátek vánoční si nejvíce lidí vybralo páté pokračování příběhů medika Štěpána Šafránka s názvem Jak básnící neztrácejí naději, které na Nově oslovilo 2,27 milionu diváků. Další film na Nově, Pretty Woman s Julií Robertsovou a Richardem Gerem, si vybralo o více než tři čtvrtě milionu lidí méně (1,54 milionu). Třetí ve sledovanosti byla pohádka na Primě S čerty nejsou žerty (1,29 milionu).

O necelý čtvrtmilion lidí méně (1,06 milionu) si pak nenechalo ujít část finále slovenské reality show VyVolení na Primě, která na přelomu listopadu a prosince spojila své osudy s českou variantou tohoto pořadu. Slovenské finále zhlédlo zhruba polovina lidí ve srovnání s finále českých VyVolených před dvěma týdny, vyplývá z výsledků sledovanosti.

Druhým nejsledovanějším pořadem na druhý svátek vánoční pak byl denní seriál Novy Ulice (1,56 milionu), třetí byl pořad Vladimír Menšík nonstop, který na ČT1 vidělo o 120.000 lidí méně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK