Škoda Auto se asi vyhne pokutě od ÚOHS

28.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. prosince (ČTK) - Automobilka Škoda Auto má šanci, že nebude muset zaplatit pokutu 55 milionů korun, kterou jí koncem loňského roku udělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za zneužití dominantního postavení na trhu. Škoda Auto podala proti rozhodnutí rozklad, o kterém úřad dosud nerozhodl. Podle informací Lidových novin doporučila rozkladová komise ÚOHS pokutu zrušit a vrátit vyšetřování na začátek pro nedostatek důkazů.

"Pokuta pro Škodu Auto není v současné době aktuální, rozhodnu o ní koncem ledna příštího roku," řekl LN předseda úřadu Martin Pecina. Podle deníku by se jeho rozhodnutí nemělo příliš lišit od doporučení komise, protože Pecina se zatím vždy jejím doporučením řídil.

Úřad začal případ vyšetřovat loni v březnu na základě stížnosti sdružení zastupujícího leasingové firmy. Nelíbilo se jim, že Škoda Auto firmám nabízejícím operativní leasing odmítá poskytovat slevy. Automobilka však tvrdí, že zákon neporušila. Pokud nebude s konečným verdiktem antimonopolního úřadu souhlasit, může podat žalobu ke Krajskému soudu v Brně a v dalším stupni až k Nejvyššímu správnímu soudu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK