Koruna v poklidu posílila na 28,94 Kč/EUR a 24,29 Kč za dolar

28.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. prosince (ČTK) - Česká měna se po posílení přes 28,90 Kč za euro pozdě odpoledne vrátila na 28,94 Kč/EUR, kde stála po 17:00. Vůči dolaru koruna zpevnila proti úternímu závěru o více než deset haléřů na závěrečných 24,29 Kč/USD. Vyplývá to z informací zveřejněných na internetových stránkách společnosti Patria.

"Obchodování na pražském devizovém trhu probíhá za téměř nulových objemů obchodů a do konce roku nelze čekat, že se situace změní," uvedl analytik Komerční banky Jiří Škop. V tomto prostředí se podle něj mohou objevit "ústřely" oběma směry.

Dolar klesl k euru pod 1,19 USD/EUR. K oslabení americké měny podle analytika Patria Online Tomáše Vlka přispěl úterní propad na Wall Street i růst indexu spotřebitelské důvěry Gfk v Německu pro leden, který předčil očekávání trhu.

Novým směrem by se regionální měny včetně koruny měly vydat až po Novém roce, míní Škop. "Na koruně nemůžeme vyloučit možnou korekci, jelikož je na silnějších úrovních, než by odpovídalo makroekonomickým ukazatelům," podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK