V Brně vyroste technologické centrum BGS LEVI, zaměstná 300 lidí

03.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRNO 3. ledna (ČTK) - Společnost BGS LEVI Group postaví v Brně na Černovické terase nové centrum pro vývoj, výrobu, skladování a servis počítačů a jejich komponentů. V provozu bude od září, zaměstná až 300 lidí. Sdělil to Leoš Kalandra ze společnosti LEVI International.

BGS LEVI Group založily loni v červnu společnosti BGS - Distribution a LEVI International. Právě jim má technologické centrum s halou o rozloze 10.000 metrů čtverečních zajišťovat servisní služby. Asi tři stovky specialistů budou také vyvíjet a vyrábět počítače značek BRAVE a LYNX. Letos by mělo z brněnských výrobních linek vyjet více než 70.000 počítačů.

Pracovních míst by mohlo být v budoucnosti v centru i více. "Vše záleží na volbě technologií, které budou v centru využívány," uvedl Kalandra. Zároveň odmítl upřesnit, kolik firma do nového zázemí investuje.

LEVI International se zabývá především dovozem paměťových čipů a procesorů. Je jedním z největších distributorů IT na českém trhu a v roce 2004 dosáhl tržeb 4,2 miliardy korun.

Černovická terasa má rozlohu zhruba 179 hektarů a dělí se na několik částí určených pro různé typy investorů. V zóně už působí firmy Honeywell a Carclo Technical Plastics - Brno, závod staví i švýcarská Aguna. Silné je zastoupení japonských firem, v zóně budují nebo chtějí stavět společnosti Daikin, Daido Metal a Ohmori.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK