GTS si stěžovala u ÚOHS kvůli akčním nabídkám Telecomu na ADSL

03.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. ledna (ČTK) - Telekomunikační firma GTS Novera podala v prosinci podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) k prošetření akčních nabídek připojení k internetu přes ADSL Českého Telecomu. ČTK to řekla mluvčí GTS Denisa Schulzová. Telecom podle mluvčího Martina Žabky poskytuje všechny své nabídky i akce v souladu s legislativou.

"Telecom u ADSL neustále po sobě nabízí akční slevy, které nezohledňuje ve své velkoobchodní nabídce pro ostatní operátory," vysvětlila Schulzová. GTS podle ní požaduje, aby dominantní operátor slevy promítl i do velkoobchodních cen služby Internet Expres, nebo aby se podobných praktik zdržel.

Podle serveru Patria Online dnes mluvčí ÚOHS Kristián Chalupa potvrdil, že úřad podnět obdržel a zabývá se jím společně s Českým telekomunikačním úřadem. Telecom zatím žádné vyrozumění od úřadu nedostal, což podle Žabky znamená, že s ním ještě nezahájil řízení.

"Všichni operátoři, kteří měli své vánoční nabídky úspěšné, je prodloužili," podotkl Žabka. Telecom v pondělí oznámil, že do půlky ledna prodlužuje předvánoční nabídku Internetu Expres, v rámci které nabízí pronájem modemu, aktivaci služby a první měsíční paušál za celkem tři koruny. Telecom chce v únoru překročit hranici 300.000 zákazníků ADSL.

Antimonopolní úřad dal nedávno Telecomu rekordní pokutu 205 milionů korun za zneužití dominantního postavení, když firma zahrnovala do měsíčních paušálů za telefon volné minuty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK