V souvislosti se jmenováním do vlády opustí Havel radu ČEZ

04.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 4. ledna (ČTK) - V souvislosti se jmenováním do funkce místopředsedy vlády pro ekonomiku opustí Jiří Havel post předsedy dozorčí rady energetické společnosti ČEZ. Na nejbližším zasedání by si rada měla zvolit jeho nástupce. Řekl to mluvčí firmy Ladislav Kříž.

Podle firemních stanov zaniká funkce člena rady po projednání rezignace na nejbližším zasedání, což by mělo být do konce ledna. Havel, kterého do funkce místopředsedy vlády jmenoval prezident Václav Klaus v úterý, rezignaci na funkci doručil 20. prosince.

Havel je předsedou rady od června minulého roku. Jeho předchůdcem byl po dobu více než dvou let tehdejší prezident Svazu průmyslu a dopravy Stanislav Kázecký.

Ve 12členné dozorčí radě dnes zasedá také bývalý náměstek ministra financí Zdeněk Hrubý, bývalý šéf Fondu národního majetku, který koncem minulého roku zanikl, Jan Juchelka, náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Bis, Pavel Suchý z FNM, poradce ministerstva průmyslu a obchodu Aleš Cincibus, bývalý šéf Českých drah Petr Kousal, Jan Demjanovič ze Severočeských dolů a zástupci zaměstnanců Václav Krejčí, Jiří Jedlička, Jan Ševr a Zdeněk Židlický. Místopředsedy rady jsou Hrubý a Krejčí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK